Skip to content
Mos
Foto: Jakob Owens

Træk lovforslag om moms på kultur

EU-kommissionen hverken vil, skal eller kan afgøre sagen!

Det står nu lysende klart, at regeringen bør trække ideen om et lovforslag, der pålægger kulturlivet en ekstra momsregning på mere end 200 mio. kr. årligt tilbage. Der er nemlig i påsken 2023 kommet et svar fra EU-kommissionen, som svarer på om Danmark er tvunget til at gennemføre forslaget.

EU Kommissionen svarer, at de hverken vil, skal eller kan afgøre sagen.
https://skuespillerforbundet.dk/fileadmin/user_upload/documents/Nyheder/Nyheder/3384878-AJ-Response_DK_Association_of_Actors.pdf

Ergo: Regeringen bør trække forslaget!

Med kommissionen svar er det meget klart, at forsalget grundlæggende er unødvendigt og ikke foranlediget af EU. Kommissionens svar kommer fordi det nye samarbejde ”Tv, Musik og Film i Danmark i februar spurgte EU-kommissionen om Danmark var tvunget til at indføre forslaget. Parallelt har regeringen også sendt to henvendelser til Kommissionen.

Regeringen og partierne bag forliget om Kriminalforsorgen er nemlig enige om, svaret fra EU Kommissionen skal afgøre om moms forslaget skal indføres!

Men allerede nu ved vi altså med Kommissionens egne ord, at Kommissionen ikke har kompetence til at afgøre sagen. Regeringen har også i foråret 2023 fået to svar, som bekræfter, at Kommissionen ikke vil og kan blande sig.

Ergo – uanset hvad Kommissionen svarer regeringen og uanset hvordan regeringen udlægger kommissionens svar – så er det soleklart: Kommissionens kan ikke afgøre sagen. Og Danmark er ikke af EU tvunget til at indføre forslaget.

Den mest logiske konsekvens af denne afklaring må derfor være, at Regeringen trækker forslaget!

Tilbage til oversigten
Back To Top